Blog

Ventilatiesysteem D prijs nodig? Vraag gratis offerte

ventilatie in huis
Ventilatie

Ventilatiesysteem D prijs nodig? Vraag gratis offerte

Nood aan kwalitatieve lucht in huis? Een goed ventilatiesysteem kan hier perfect voor zorgen. Ventilatiesysteem D, ook wel mechanische ventilatie of balansventilatie genoemd, werkt via- en afvoer en zorgt ervoor dat er zuivere lucht wordt aangevoerd zonder aan warmte te verliezen. Bovendien is het nog goed voor je portemonnee! Maar wat maakt dit systeem zo goed?

5 redenen waarom je moet kiezen voor een ventilatiesysteem D 

1. Dankzij ventielen krijg je een optimale luchtkwaliteit

 De luchttoevoer en -afvoer verloop bij een ventilatiesysteem D is 100 % mechanisch. Bij zo’n systeem wordt er gebruik gemaakt van ventielen in plaats van roosters. Dit mechanisme zorgt voor een ideale luchtkwaliteit. 

2. Het brengt de luchtaanvoer- en afvoer in balans

Dit systeem wordt niet voor niets ook balansventilatie genoemd. Dit betekent dat er evenveel vervuilde en vochtige lucht wordt afgevoerd als er gefilterde lucht wordt aangevoerd. Zo blijft de kwaliteit van de lucht in balans en blijft het zuurstofgehalte op hetzelfde niveau.

3. Dankzij warmteterugwinning heeft u minder energiekosten

Uw energierekening zal dankzij het ventilatiesysteem D een pak lager zijn. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat de warmte van de afgevoerde lucht gebruikt wordt om de aangevoerde lucht mee op te warmen. Aangevoerde lucht gaat dus eerst langs een warmtewisselaar vooraleer het de woning binnentreedt.

4. Geen warmteterugwinning tijdens de hete zomerdagen via zomer bypass

In de winter is zo verwarmde lucht enorm prettig, maar in de zomer wil je het liefste dat die hitte zo snel mogelijk uit huis is. Daarom gebruikt het ventilatiesysteem D een zomer bypass. U kan dus manueel of automatisch instellen dat de aangevoerde lucht tijdens de zomer niet langs de warmtewisselaar passeert.

5. Geen raamroosters die uw gevel verpesten

Omdat het ventilatiesysteem gebruik maakt van ventielen en dus geen rooster is dit esthetisch gezien al veel mooier.  

Technische voorwaarden 

 Het ventilatiesysteem D wordt vooral toegepast in nieuwbouw, BEN – en heel goed geïsoleerde woningen. Het is namelijk belangrijk dat er geen luchtlekken kunnen ontstaan omdat dit kan leiden tot inwendige condensatie. Luchtdicht bouwen is dus de boodschap als je wil genieten van dit ventilatiesysteem.

Meer over ventilatie

 

Ventilatiesysteem aanschaffen? Vraag een offerte aan bij Ventitec

Bij Ventitec is uw huis onze prioriteit. Met onze jarenlange expertise in airco en ventilatie kunnen we u perfect helpen met uw persoonlijke behoeftes. Onze specialisten zoeken een geschikte ventilatie-oplossing en plaatsen ventilatiesystemen op maat van uw woonst. Wilt u graag vrijblijvend advies van één van onze experten of had u graag een afspraak gemaakt om de mogelijkheden te bespreken? Contacteer ons vandaag nog!

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder