Blog

Stille ventilatie: mogelijkheden en voordelen

stille ventilatie
Ventilatie

Stille ventilatie: mogelijkheden en voordelen

Een ventilatiesysteem is enorm handig tijdens de zomerdagen of in gebouwen met slechte ventilatie. Het is zowat een noodzakelijk iets geworden in een hedendaagse woning. Voor nieuwbouwprojecten en grote renovaties is het zelfs verplicht om een ventilatiesysteem te installeren. Maar maakt zo’n ventilatie niet enorm veel lawaai? Wij sommen graag de alle voordelen voor je op en hoe je kan zorgen voor een muisstil ventilatiesysteem.

Ventilatiesysteem: de voordelen

Gezonder binnenklimaat

Een ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat en voorkomt eventuele vochtproblemen in de toekomst. Af en toe een raam openzetten is in moderne en goed geïsoleerde huizen helaas niet genoeg. Een gebouw waar te weinig verse lucht circuleert is niet erg gezond en kan niet alleen gevolgen hebben voor het gebouw zelf, maar ook voor jouw gezondheid. Een tochtvrije kamer zorgt voor minder verkoudheden en ook voor mensen met een allergie is dit letterlijk een verademing omdat de (optionele) fijnfilters het fijn stof en de pollen in de lucht filteren. 

Lagere energierekening 

Een ventilatiesysteem bij een renovatie of een nieuwbouwwoning mag dan wel een grote investering zijn, je zal er vast en zeker ook de voordelen van ondervinden op je energierekening. Een ventilator laten draaien is voordeliger dan telkens warmteverlies te creëren via het openhouden van ramen of beluchtingsroosters. Zeker een systeem  met warmteterugwinning is een goede zaak voor je portemonnee op lange termijn én voor de planeet. 

Hogere verkoopwaarde

Ook de waarde van je gebouw gaat een flink stuk omhoog! Je verlaagt namelijk de luchtvochtigheidswaarden van het pand, waardoor er veel minder kans is op schimmelontwikkeling. Je voldoet daarbij ook direct aan al de normen van morgen! 

Ventilatiesysteem: nadelen

Het enige mogelijke nadeel? Een ventilatiesysteem maakt helaas geluid. Dit komt omdat de unit de dicht bij het afvoerpunt is geplaatst, er teveel weerstand is waardoor de motor op volle toeren draait of omdat er slijtage op de motor is.  Maar gelukkig bestaan er manieren om dit probleem op te lossen en staat technologie ook al iets verder. 

Stille ventilatie: de mogelijkheden 

Ventilatiesysteem met gedempt geluid

Wil je het volledig muisstil? Dan kan een “Silent ventilation” systeem wel dienen. Bij een C-systeem komt er verse lucht binnen via raamventilatieroosters. Dit ventilatiesysteem C beschikt over een wel erg stille motor en een ingebouwde akoestische demping.  Hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan. 

Wil je liever een ventilatiesysteem D? Dan kan je deze mechanische luchtventilatie combineren met een muisstille gelijkstroomventilator. 

Ventitec zorgt voor muisstille ventilatie 

Denk je aan ventilatie, maar ook aan je slaaprust? Een stil ventilatiesysteem is geen toekomstmuziek meer en kan vandaag zonder problemen geplaatst worden bij je thuis. Zo heb je gezonde, frisse lucht in huis en een aangename stilte! De experts van Ventitec overlopen graag alle mogelijkheden met jou. Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder