Blog

Ventilatiesysteem D voor projectbouw: reken op ons

Ventilatiesysteem D voor projectbouw
Ventilatie

Ventilatiesysteem D voor projectbouw: reken op ons

Wanneer u werkzaam bent binnen de projectbouw, dan weet u dat een solide ventilatiesysteem tegenwoordig verplicht is voor alle nieuwe woningen. Een ventilatiesysteem D, dat ook wel bekend staat als balansventilatie, is dan doorgaans de beste keuze vanwege de sterkte van dit systeem. In dit artikel vertellen wij u meer over ventilatiesysteem D, plus over interessante nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ventilatiesystemen en projectbouw.

Waarom is ventilatie belangrijk voor nieuwbouwprojecten?

Dat moeten we u natuurlijk niet meer vertellen. Ventilatie is nu bij de wet verplicht voor elk nieuwbouwproject. Wanneer een gloednieuw pand wordt gebouwd, dan wordt er in de bouwfase erg veel met vocht gewerkt. Bepaalde materialen zoals cement bevatten veel water, daarnaast kunnen regenachtige dagen ook zorgen voor vocht in oppervlakken en materialen. Het is daarom van groot belang dat een pand goed verlucht kan worden, opdat het vocht zo snel als mogelijk uit de materialen kan trekken.

De beste oplossing voor projectbouw

Bij projectbouw is standaardisatie uiteraard cruciaal om alle betrokken partijen er beter te laten van worden. Wij beschikken over ruime ervaring en kennis om u de beste ventilatieoplossingen aan te reiken die we ook kunnen opschalen volgens de omvang van het project.

Als bedrijf hebben we een omvangrijk team, jarenlange kennis van zaken en zijn we uitgegroeid tot een gevestigde waarde met tal van mooie realisaties op de professionele markt.

Bent u benieuwd naar enkele professionele referenties van Ventitec? Contacteer ons gerust.

Wat is precies een ventilatiesysteem D?

Ventilatiesystemen bestaan in veel verschillende uitvoeringen en maten, waarbij vooral de manier van luchtaanvoer en –afvoer van belang is. Bij ventilatiesysteem D werkt zowel de afvoer als de aanvoer van lucht geheel mechanisch, middels een heel netwerk van ventilatoren en ventilatiekanalen. Bij ventilatiesysteem D kunt u bovendien voor warmterecuperatie kiezen.

Warmterecuperatie betreft het proces, waarbij de warmte van de afgevoerde binnenlucht gebruikt kan worden, om de koudere buitenlucht die aangevoerd wordt te verwarmen. Dit bespaart niet alleen aanzienlijk in de stookkosten, maar de lucht die binnen komt is automatisch ook warmer. In principe kan ventilatiesysteem D een beetje worden gezien als het paradepaardje onder de ventilatiesystemen, aangezien u hiermee voor de meest geavanceerde optie kiest.

Wanneer kiezen voor ventilatiesysteem D?

Vaak vragen mensen zich af, welk ventilatiesysteem het beste is voor hun woning. Er zijn enkele criteria, die bij deze keuze kunnen assisteren. Allereerst is een ventilatiesysteem A, B of C altijd goedkoper dan een systeem D. Indien u in een appartement woont met weinig vochtproblemen, dan kan een goedkoper ventilatiesysteem allicht al voldoende effectief blijken. 

Daarentegen heeft een ventilatiesysteem D het bijkomende voordeel, dat de aangevoerde lucht van buitenaf wordt gefilterd. Dit is met name bijzonder positief voor mensen met bijvoorbeeld een pollenallergie. Daarbovenop is ventilatiesysteem D dus ook het enige systeem, waarbij koude buitenlucht kan worden verwarmd. Dit scheelt op jaarbasis al gauw aanzienlijk op de energienota, dus een eenmalige grote investering verdient zichzelf na een paar jaar vaak weer terug.

Nieuwe ontwikkelingen op ventilatiegebied

Ook ventilatiesystemen zijn zo nu en dan aan updates toe. Onlangs is er een gloednieuw model ventilatiesysteem D op de markt gebracht, dat op basis van vocht en CO2 een zeer energiezuinige werking garandeert. Het systeem biedt een uiterst hoog rendement in vergelijking met wat oudere systemen, daarnaast is het compatibel met oudere sensoren en bedieningsschakelaars.

Ventitec helpt u met het kiezen van het beste ventilatiesysteem D

Wilt u graag meer informatie over het beste systeem voor uw nieuwbouwprojecten? Dan staan wij u graag deskundig te woord. Wij kunnen bij u op locatie komen om uw ruimte op te meten en te inspecteren, waarna wij u goed kunnen vertellen welk systeem het beste bij uw pand past. Bel ons meteen om een vrijblijvende afspraak te maken.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder