Ventilatie

Ventilatie wordt vandaag de dag steeds belangrijker in gebouwen. Sinds 2006 is het immers verplicht om een ventilatiesysteem te installeren in alle nieuwbouwwoningen en ook bij de meeste renovaties.


Wat ventilatie betreft, bestaan er vandaag 4 categorieën van ventilatiesystemen: A, B, C & D. Over deze systemen vindt u meer uitleg op deze pagina. Lees meer over de verschillende ventilatiesystemen.

ventilatie in huis

Welk ventilatiesysteem is het beste voor mij?

De ventilatie die u moet kiezen, hangt af van verschillende factoren:

  • Welk budget heeft u voorzien voor ventilatie?
  • Welk systeem is nodig voor een goed wooncomfort?
  • Welke mate van onderhoud hebben de verschillende ventilatiesystemen?
  • Wat is de ideale luchtvochtigheid in het gebouw?
  • Wat is het gewenste binnenklimaat?
  • Hoe luchtdicht is er gebouwd?
  • Etc.

Hoe plaatsen wij uw ventilatie?

Om een optimale werking van uw ventilatiesysteem te verzekeren, is een goede plaatsing van cruciaal belang. Bij ventilatie werk je met lucht, dus brengen we de gewenste luchtstromen in kaart tijdens een doorgedreven analyse.

Al onze bevindingen komen samen in een installatieplan, dat uiteraard afhangt van het gekozen systeem voor uw ventilatie.

Daarna gaan we aan de slag met de eigenlijke plaatsing. We voorzien alle nodige ventilatieopeningen op de best passende en minst storende plaatsen in het gebouw en zetten er het systeem in.

In een laatste fase moet uw ventilatie worden afgeregeld. Hierin streven we naar een optimale luchtverversing met zo min mogelijk warmteverlies. Dat laatste is vooral in de winter belangrijk om energiezuinig te wonen. Met een anemometer zetten we alle roosters op het passende luchtdebiet.

Ventilatie laten plaatsen? Contacteer ons!

Ventitec is een ervaren specialist in het plaatsen van ventilatiesystemen. Onze experts komen graag naar u toe om u te adviseren rond het best passende systeem om uw woning of bedrijfsgebouw te ventileren.

Vraag uw gratis en vrijblijvende ventilatiediagnose aan om de juiste keuze te kunnen maken.

Vertrouw op onze expertise en kies voor kwalitatieve ventilatie tegen het juiste budget!   

Ventilatie laten plaatsen in uw woning?