Airco-installateur in Boom

Airco-installateur in Boom

Tijdens de zomer kan het kwik in Boom behoorlijk stijgen. Een broeierige slaapkamer of zwetende handen op je bureau zijn dan het gevolg. De oplossing is eenvoudig: een airco laten installeren. Om er zeker van te zijn dat de airco naar behoren werkt en zo efficiënt mogelijk de ruimte zal koelen, is het een goed idee om de hulp van een professionele airco-installateur in Boom in te roepen. Bij Ventitec helpen we je graag om je airco in Boom te installeren.

Waarom moet je een airco installeren?

Te veel mensen zetten de stap niet om een airco te installeren. Ze denken dat aircotoestellen te duur zijn en ook veel elektriciteit verbruiken. De technologie staat echter niet stil en de nieuwste airco’s zijn een pak efficiënter en energiezuiniger. De aankoopprijs van een airco valt ook behoorlijk mee als je de prijs opweegt tegen alle voordelen die een airco met zich meebrengt. 

Ook in Boom is het nuttig om een airco te installeren. Onze Belgische zomers zijn misschien korter en minder warm dan die in Zuid-Europese landen, maar ook hier wordt het ’s zomers goed warm. Een airco installeren in Boom is dus zeker geen overbodige luxe.

hoe werkt een airco 

Plaats een airco in Boom die meer doet dan lucht koelen alleen

Wanneer je denkt aan een aircotoestel, denk je meteen aan frisse kamers. Toch kunnen heel wat aircotoestellen meer dan lucht afkoelen alleen. 

Sommige airco’s filteren ook de lucht en verwijderen zo fijn stof of zelfs bacteriën. Daarnaast kunnen airco’s vaak ook warme lucht blazen. Dat betekent dat je je airco in de winter kan gebruiken als elektrische bijverwarming. Snel en efficiënt je slaapkamer verwarmen op een ijskoude winternacht kan dus ook met een airco. Zo kan je je airco in Boom het hele jaar door benutten. 

Waarom kiezen voor een professionele airco-installateur in Boom? 

Je kan bij heel wat winkels, gespecialiseerd en minder gespecialiseerd, aircotoestellen kopen. Het lijkt misschien makkelijk om een aircotoestel te installeren, maar laat je niet vangen. Airco’s moeten hun condens kwijt en ook goed lucht kunnen aanzuigen en uitblazen. Zeker wanneer je een airco met buitenunit hebt gekocht, is het niet makkelijk om alles te installeren. Samenwerken met een professionele airco-installateur uit Boom is dus zeker en vast een goed idee. 

Airco-installateurs kunnen je ook het juiste aircotoestel helpen kiezen voor jouw woning. De ene airco is namelijk de andere niet. Een airco-installateur geeft je advies en denkt mee na over hoe en waar je de airco het beste kan installeren. Hij is ook goed op de hoogte van de nieuwste ontdekkingen in aircoland en kan je uitstekend adviseren over hoe je de airco in het plafond of in een muur kan wegwerken.

monoblock airco

Welke soorten airco bestaan er?

In het algemeen onderscheidt men drie soorten airco’s. 

Mobiele airco’s zijn ideaal wanneer je budget beperkt is en je slechts 1 kamer kort wil koelen. Je kan dit type aircotoestel makkelijk verplaatsen en ze zijn goedkoop om aan te kopen. 

Wil je meerdere kamers koelen, dan is een split airco (een airco met buitenunit) de beste optie. Op dezelfde buitenunit kan je namelijk meerdere aircotoestellen aansluiten. Het grote voordeel van split airco’s is dat ze amper te horen zijn. 

De monoblock airco’s hebben daarentegen geen buitenunit en zijn dus makkelijker (en goedkoper) om te installeren. Aangezien de motor van het aircotoestel dan wel binnenshuis in het toestel verwerkt zit, kan een monoblock airco iets luider zijn.

Meer over airco’s

Airco installeren? Ventitec geeft advies en installeert de airco voor jou

Wil je professioneel advies over welk type airco het beste past in je woning? Dan ben je bij Ventitec aan het juiste adres. Onze experts overlopen graag de mogelijkheden en helpen je zo de juiste keuze te maken. Op de specialisten van Ventitec kan je rekenen! Aarzel niet en contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.