Ventilatie installateur in Vremde

Warmtepomp plaatsen in Vremde

Warmtepomp plaatsen in Vremde? Wij helpen u graag!

Warmtepompen zijn de ideale manier om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen fossiele brandstoffen, de toestellen verbruiken weinig energie en je hebt de investering zo terugverdiend. Wil je een warmtepomp laten plaatsen in Vremde? We vertellen je er hieronder alles over.

Een warmtepomp plaatsen in Vremde: hoe werkt een warmtepomp?

Er zijn drie verschillende soorten warmtepompen: de lucht-lucht warmtepomp, de lucht-water warmtepomp en de geothermische warmtepomp.

  • Een lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en stuurt warmte via een ingenieus systeem van koelvloeistof en een compressor naar de binnenruimte. Dat gebeurt met binnenunits die op aircotoestellen lijken.
  • Bij een lucht-water warmtepomp wordt geen lucht verwarmd, maar wel water. Dat betekent dat je bij dit soort systeem radiatoren kan gebruiken, net als een centrale verwarming op gas dus. De warmte wordt gehaald uit water uit de ondergrond, via sondes of collectoren die zich onder je gazon bevinden.
  • Een geothermische warmtepomp is, tot slot, een warmtepomp die warmte uit de diepe ondergrond haalt.

In de praktijk worden vandaag vooral lucht-luchtwarmtepompen en lucht-waterwarmtepompen geplaatst in Vremde.

ventilatie in huis

Denk aan isolatie vooraleer je een warmtepomp laat plaatsen in Vremde

Een warmtepomp haalt warmte uit de omgeving en werkt op elektriciteit, die het liefst hernieuwbaar is. Hoe meer warmte de warmtepomp moet produceren, hoe meer elektriciteit je verbruikt. Daarom is het belangrijk om de woning eerst goed te isoleren vooraleer je een warmtepomp overweegt.

De dikte en kwaliteit van de isolatie van je woning bepaalt namelijk het rendement van de warmtepomp. Is je woning slechts geïsoleerd, dan zal er veel gestookte warmte via het dak, de muren en de ramen ontsnappen. De warmtepomp zal dat warmteverlies moeten compenseren en dus veel elektriciteit verbruiken.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp plaatsen in Vremde?

Het grootste voordeel van een warmtepomp plaatsen in Vremde is natuurlijk dat je een milieuvriendelijk verwarmingssysteem installeert. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, ondergrond of het grondwater en gebruikt elektriciteit om die warmte te optimaliseren en in je woning te verspreiden. Een warmtepomp haalt tot 80 procent van de warmte uit de omgeving en hoeft slechts voor 20% elektriciteit te gebruiken.

Daarbij komt nog een voordeel: warmtepompen verlagen je energiefactuur. Je hoeft niet langer te betalen voor gas en je zal, indien je woning goed geïsoleerd is, ook een lage elektriciteitsfactuur in de bus krijgen.

Nog een voordeel van de warmtepomp is dat je het toestel ook als airco kan gebruiken. In de zomer kan de werking omgekeerd worden en verspreidt het systeem koele lucht door je huis of appartement. Dat geldt in het bijzonder voor de lucht-lucht warmtepomp, maar ook de lucht-waterwarmtepomp kan koelen.

Kan je een warmtepomp plaatsen in Vremde in combinatie met zonnepanelen?

Een warmtepomp is een knap staaltje techniek. Ze worden dan ook niet voor niets de verwarmingssystemen van de toekomst genoemd. En er zijn manieren om ze nog energiezuiniger te maken.

Een warmtepomp plaatsen in Vremde, welke soort dan ook, betekent dus dat je enkel elektriciteit zal verbruiken om je woning te verwarmen (en te koelen). Combineer je de warmtepomp met zonnepanelen, dan vang je die 20% elektriciteit zelf op. Zo verwarm je je woning volledig zelfstandig zonder een beroep te doen op het elektriciteitsnet.

Gebruik je zonnepanelen met een batterij, dan kan je ook ’s nachts je woning op temperatuur houden met je eigen elektriciteit. Een warmtepomp kan je dus uitstekend combineren met zonnepanelen, meer zelfs, het is de uitgelezen manier om je woning groen te maken. Dat verhoogt niet alleen je wooncomfort, maar ook de waarde van je woning.

Maak gebruik van de Mijn VerbouwPremie voor de installatie van een warmtepomp of zonneboiler

Een warmtepomp plaatsen in Vremde is een investering. Een investering die je terugverdient, maar de investering moet natuurlijk wel gemaakt worden. De financiële druk van een warmtepomp plaatsen in Vremde wordt echter verzacht door de Mijn VerbouwPremie.

Je krijgt 50 procent van het factuurbedrag terugbetaald wanneer je tot de laagste inkomenscategorie behoort. Wie onder de middelste categorie valt, krijgt nog 35 procent terug.

Ventitec plaatst uw warmtepomp in Vremde

Fossiele brandstoffen zijn niet meer van deze tijd. Een warmtepomp is een uitstekende vervanger. Je bespaart er – in geïsoleerde woningen – een aardig duitje mee op de energiefactuur. Bij Ventitec installeren we warmtepompen in Vremde. Of zit je nog met andere vragen omtrent warmtepompen of twijfel je welk warmtesysteem het beste is voor jouw woning in Vremde? Aarzel niet en contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.