Ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem D laten plaatsen in uw woning

1. Ventilatie D-systeem: hoe werkt dat juist?

Een ventilatiesysteem D werkt volledig mechanisch met elektrisch aangedreven ventilatoren, zowel voor de aanvoer als de afvoer van lucht.

Daarvoor worden ventilatieroosters en afvoerkanalen geplaatst langs de wanden, plafonds of onder deuren.

01.
Het D-systeem gaat van start bij een mechanische toevoer van verse lucht via elektrische ventilatoren in de droge vertrekken.
02.
De luchtdoorstroming verloopt in dit geval langs roosters in binnenwanden of -deuren, of langs spleten onder uw binnendeuren.
03.
De afvoer van vervuilde lucht, bijvoorbeeld in vochtige ruimtes, gebeurt op mechanische wijze, meer bepaald aan de hand van elektrische ventilatoren.

2. Hoe kan je ventilatie D inzetten voor vochtbestrijding?

De installatie van een ventilatiesysteem D helpt tegen vaak voorkomende vochtproblemen waaronder condensatie, schimmelvorming en groei van huis- of kelderzwam in gebouwen.

Ventilatie met D-systeem leent zich voor panden waarin een aantal ruimtes zijn die geen venster of deur naar buiten toe hebben. Denk bijvoorbeeld aan kelders of zolders, maar bijvoorbeeld ook een serverruimte of andere begruimtes in een bedrijf.

Doordat er geen natuurlijke luchtcirculatie is, zijn die ruimtes gevoelig voor vochtproblemen. Met mechanische ventilatie kunt u dan de luchtdoorstroming in het hele gebouw verzekeren.

ventilatie plaatsing
airco en ventilatie

3. Wat zijn de voordelen van ventilatiesysteem D voor gebouwen?

Alle ventilatiesystemen kennen voordelen, maar ook nadelen. Hier volgen er alvast enkele voor het D-systeem.

D-systemen voldoen aan alle strikte Belgische normen in alle mogelijke weersituaties
D-systemen kunnen ook ingezet worden voor een korte, maar intensieve ventilatie door een tijdelijke verhoging van het debiet van de elektrische ventilatoren
U heeft een grotere keuze wat betreft de plaats van de toevoer en -afvoeropeningen
D-systemen bezorgen u minder problemen met betrekking tot de over- en onderdruk
D-systemen laten u toe extra te investeren in wat we noemen warmteterugwinning.
Wat houdt dit in? Het grootste gedeelte van de warmte van de lucht die wordt afgevoerd wordt opgevangen en vervolgens opnieuw gebruikt om de koude luchttoevoer alvast voor te verwarmen. Uw voordeel? Gecontroleerd en minimaal gebruik maken van uw ventilatiesysteem om zo aanzienlijk veel geldt te besparen op uw energiefactuur. U heeft immer 70 tot 90 procent minder energieverlies!

4. Nadelen van ventilatiesysteem D?

Een nadeel bij ventilatie D zit in de warmteterugwinning. Die moet natuurlijk worden uitgeschakeld tijdens warme zomermaanden. Reken er dus op dat die functie niet het hele jaar door van toepassing is in de berekening van het rendement.

Daarnaast is de energiezuinigheid ook een uitdaging. Wij kiezen steeds voor de meest energie-efficiënte ventilatoren. Het hoger energiegebruik moet uiteraard beperkt worden.

Heeft u vragen hierover? Contacteer gerust een expert van ons voor een gratis analyse.

5. Ventitec, uw partner in ventilatie

Alle ventilatiesystemen van type D die wij plaatsen beantwoorden aan de actuele normen rond ventilatie voor gebouwen. U krijgt ook garanties op de installatie en werking.

Wenst u graag een vrijblijvende offerte voor ventilatie? Neem contact op met onze adviseurs voor een eerste gratis analyse en wij helpen u graag verder.

6. Vraag naar onze realisaties in ventilatie D

Heeft u last van condensatie of schimmels in huis? Merkt u waterdruppels op koude oppervlakken zoals wanden of vensters? Heeft u schimmelvorming opgemerkt? Kijk dan snel voor een doeltreffende oplossing.

Last van condens of schimmels in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder