Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C installeren tegen vochtproblemen

1. Hoe werkt ventilatie C-systeem precies?

Het ventilatiesysteem C voert in tegenstelling tot het B-systeem de verse lucht natuurlijk wijze aan in de woning door ventilatieroosters in de muren of onder de deuren. De mechanische ventilatoren zorgen hier louter voor de afvoer van vervuilde lucht naar buiten toe.

01.
Op natuurlijke wijze wordt verse lucht doorheen uw kamers gevoerd.
02.
De lucht stroomt door via roosters in uw binnenmuren en -deuren of via de spleten onderaan uw binnendeuren.
03.
De vochtige lucht wordt tot slot op mechanische wijze naar buiten geleid via elektrische ventilatoren.

2. Wat doet ventilatie C tegen vocht?

Ventilatiesysteem C kan zeer doeltreffend helpen tegen diverse vochtproblemen, waaronder condens, schimmelvorming of nog erger het groeien van huiszwammen of van kelderzwammen in woningen.

Het C-systeem is vooral geschikt voor panden waarin voldoende natuurlijke aanvoer aanwezig is, of waarbij dat met een aantal ingrepen vlot te bekomen is. De elektrische ventilatoren helpen dan vervolgens bij het echte probleem: de afvoer van vochtige en vervuilde lucht waardoor de luchtcirculatie goed in balans komt.

airco en ventilatie
ventilatie plaatsing

3. Wat zijn de voordelen van ventilatiesysteem C voor mijn woning?

Deze ventilatie heeft uiteraard ook zijn voor- en nadelen. We zetten de belangrijkste aandachtspunten hier even voor u samen.

C-systemen voldoen aan alle heersende Belgische normen in alle seizoenen
Ventilatie C kan ook intensiever of minder intensief ventileren door het debiet van de ventilatoren te wijzigen.
Er is een grote flexibiliteit over de plaatsing van ventilatieopeningen.

4. Wat zijn dan nadelen van ventilatie C?

Het systeem C kan niet gewoon in elke woning worden geplaatst. Het hangt af van de ventilatienoden en de mate van natuurlijke aan- en afvoer in de woning.

Verder moet u er bij dit systeem steeds op toezien dat u geen onderdruk teweeg brengt. Waarom? Omdat u anders misschien gassen van rook van kachels of open haarden naar binnen haalt en uw wilt dergelijke storende en ongezonde geuren toch liever niet.

Verder mogen ook de energiekosten voor de ventilatoren niet de pan uitswingen. Het is dus raadzaam om altijd eerst een expert te raadplegen voor u de beslissing rond uw systeem voor ventilatie neemt.

Wenst u hulp bij de keuze? Contacteer ons gerust voor een gratis analyse.

5. AquaTec Vochtbestrijding, uw partner in ventilatie

Ventitec plaatst C-ventilatiesystemen die voldoen aan de laatste ventilatienormen. U krijgt ook een uitgebreide garantie bij de installatie en de correcte werking erven.

Wenst u graag een prijsopgeve voor ventilatie? Contacteer onze experts alvast voor een eerste gratis analyse en advies bij u ter plaatse.

6. Bekijk onze realisaties in ventilatiesysteem C

Heeft u last van condensatie of schimmels in huis? Merkt u waterdruppels op koude oppervlakken zoals wanden of vensters? Heeft u schimmelvorming opgemerkt? Kijk dan snel voor een doeltreffende oplossing.

Last van condens of schimmels in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder