Airco zonder buitenunit met ventilatie

Een airco zonder buitenunit is een innovatieve oplossing om airco en ventilatie te combineren zonder element dat buiten het gebouw geplaatst moet worden. Een traditionele airco heeft altijd condensoreenheden nodig buitenshuis, die ruimte innemen en vaak erg lelijk ogen.

airco plaatsen

Wat zijn de voordelen van een airco zonder buitenunit?

Een airco zonder buitenunit heeft heel wat troeven in hedendaagse woningen. Vandaag is het bij een nieuwbouw immers verplicht om de woning flink wat te isoleren aan het dak, de spouwmuur en om ramen met dubbel glas te plaatsen.

Al die zaken zorgen samen voor een trend van zogenaamd luchtdicht bouwen. Dat komt erop neer dat er minder wind door onze huizen heen kan komen en dat we op die manier de stilstaande binnenlucht efficiënter kunnen verwarmen.

Alleen heeft luchtdicht bouwen ook een belangrijk nadeel. Er kunnen vochtproblemen ontstaan zoals condens en schimmels. Daarom is er nood aan klimatisatie in onze woningen. Daar ligt de sterkte van een airco zonder buitenunit: je kan je woning perfect ventileren en de temperatuur reguleren zonder dat je een ventilatiekanaal naar buiten toe moet aanleggen.

Energiezuinige klimatisatie

Een airco zonder buitenunit werkt bovendien energiezuinig en heeft een fraai design dat mooi geïntegreerd kan worden in uw woonruimte. Alle airco’s zijn uitgerust met DC-inverter ventilatoren en dragen energielabel A+ label.

Monoblock airco

Let op, een airco zonder buitenunit is niet te verwarren met een mobiele airco. Mobiele airco’s installeer je niet op een vaste plaats en hebben doorgaans een slang die je door het raam naar buiten laat lopen. Al zijn er ook mobiele airco’s die dat niet hebben.

Wat wij bedoelen is een zogenaamde monoblock airco: een vaste airco zonder buitenunit. De airco kan je op vloeren, wanden of plafonds installeren. Langs de buitenzijde van het gebouw zijn alleen maar twee roosters voor de aan- en afvoer van lucht nodig.

Een vaste monoblock airco heeft doorgaans ook een groter koelvermogen dan mobiele airco’s.

Eenvoudige installatie van airco

De installatie van een airco zonder buitenunit is eenvoudiger dan bij traditionele airco’s. Simpelweg omdat er geen koppeling tussen units nodig is.

Bovendien is het toestel niet log. Je kan het perfect hoog op je muur plaatsen of zelfs aan het plafond zodat het niet stoort in je interieur.

Weinig last van lawaai

Moderne airco’s maken veel minder lawaai dan voorgaande generaties. Helemaal stil zijn ze niet, maar het zal je niet storen terwijl je probeert te werken of te ontspannen.

Wat kost een airco zonder buitenunit?

Voor de plaatsing van een vaste airco begint de prijs vanaf 1.200 euro. Wil je naast ventilatie ook een airco die de lucht kan verwarmen of andere functies? Dan ligt het prijskaartje natuurlijk wat hoger. Indien je airco laat plaatsen door een erkend installateur in een woning die ouder dan 10 jaar is, dan betaal je slechts 6% BTW voor de installatie.

Airco laten plaatsen? Contacteer Ventitec!

Ventitec heeft ruime ervaring in het plaatsen van airconditioning in woningen en bedrijven. Onze specialisten komen graag bij u langs voor een voorbereidende analyse en een prijsvoorstel op maat.

Vraag uw gratis en vrijblijvende analyse aan om de juiste airco te kunnen plaatsen.

Vertrouw op onze expertise voor uw airconditioner op maat!   

 

Interesse in airco in uw woning of bedrijf?